Menu

Vakmanschap voor een langdurige samenwerking

Houtrotsanering

Houtrot is de grootste bedreiging van houten onderdelen zoals deuren, raamkozijnen en steunbalken. Door het vochtige Nederlandse klimaat ontstaan al snel schimmels (houtrot) die het hout vervolgens langzaam maar zeker aantasten. Dit is vaak het geval bij achterstallig onderhoud of door bouwkundige gebreken zoals openstaande kitnaden en verkeerde constructies van houtverbindingen. De aangetaste houten onderdelen veroorzaken problemen als lekkage en verzwakking van de bouwconstructie. Houtrot is een probleem dat zich van binnenuit in het hout verspreidt.

De voornaamste oorzaken van houtrot zijn:

  • Een vochtgehalte van het hout hoger dan 21%.
  • Verkeerde afwatering.
  • Slechte ventilatie van het bouwwerk.
  • Slecht schilderonderhoud van houtwerk en houten constructiedelen.
  • Slecht onderhouden kitnaden en voegen.
  • Optrekkend vocht.

Deze factoren dragen er toe bij dat de schimmels goed kunnen gedijen. Deze houtrotschimmels vermeerderen zich door een combinatie van zuurstof, vocht en temperatuur. Zo komt houtrot nagenoeg alleen voor bij hout dat zich buiten bevindt.

Robers Vastgoedonderhoud is gespecialiseerd in houtrotsanering. Wij kunnen uw vastgoed inspecteren en inventariseren op de aanwezigheid van houtrot. Vervolgens pakken wij de oorzaak van het probleem aan en vervangen of herstellen de aangetaste onderdelen. Na reparatie gaat het raam,  de deur, het kozijn of ander houten bouwdeel - bij goed onderhoud - gemiddeld weer 10 jaar mee.

Indien u vermoedt dat uw vastgoed een houtrot probleem heeft, neem dan vrijblijvend contact met ons op. Wij  kunnen u uiteraard een duurzame en betaalbare oplossing bieden.